Madrid acollerá este 2018 a Primeira Cumbre Parlamentaria Mundial contra a Malnutrición, na que se propondrán estratexias para garantir o dereito á alimentación de todos os países

fao
Mar 16 2018

Madrid acollerá este 2018 a Primeira Cumbre Parlamentaria Mundial contra a Malnutrición, na que se propondrán estratexias para garantir o dereito á alimentación de todos os países

Madrid será escenario, este 2018, do Primeiro Cume Parlamentario Mundial contra a Malnutrición. O obxectivo deste encontro será poñer encima da mesa as mellores estratexias para garantir o dereito á alimentación de todos os países, un aspecto crave nas tarefas futuras da enxeñería agronómica. Do mesmo xeito, este encontro pretende que os parlamentos teñas un papel moi activo ante os desafíos da Axenda de Agenda de Desarrollo Sostenible 2030 que persegue, entre outras metas, poñer fin á fame e lograr a seguridade alimentaria. O cume, que busca construír unha alianza parlamentaria global e unha estratexia común á hora de promulgar leis e dotalas de orzamento para mellorar as políticas agroalimentaria, chega apenas un ano despois de que outra cidade española, en leste caso Valencia, reunise a máis de 100 das 159 urbes que asinaron en 2015 o Pacto de Milán.

O Pacto de Milán

O Pacto de Política Alimentaria Urbana de Milán ( MUFPP) ou, abreviado, Pacto de Milán, é o primeiro protocolo internacional en materia alimentaria que se realiza a nivel municipal. As cidades que o asinaron e as que o asinarán comprométense a “traballar para desenvolver sistemas alimentarios sustentables, inclusivos, resilientes, seguros e diversificados, para asegurar comida sa e accesible a todos nun marco de acción baseado nos dereitos, co fin de reducir os desperdicios de alimentos e preservar a biodiversidade e, ao mesmo tempo, mitigar e adaptarse para os efectos dos cambios climáticos”. As accións promovidas polo Pacto de Milan, que está a ser apoiado decididamente pola a FAO (a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura), organízanse en seis eixos concretos:

  • Mellorar o contexto para que facilite a alimentación sustentable. Fomentar entre a cidadanía dietas sustentables.
  • Buscar a equidade social e económica na contorna.
  • Planificar accións centradas na produción alimentaria en zonas urbanas e periurbanas.
  • Mellorar o acceso a alimentos de proximidade e tempada.
  • Buscar o modo de limitar a perda de alimentos e a recuperación de desperdicios.

Do mellor modo de levar a cabo estas accións no ámbito municipal, así como de accións colaborativas entre as cidades asinantes do Pacto de Milán, falouse en Valencia durante tres días.


0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment